Την ιδέα για αυτή την ανάρτηση, μου την έδωσε η
http://makeitgiveit.blogspot.ca/2011/12/sophisticated-salt-dough.html
καθώς την έχω φτιάξει κι εγώ , πολλές φορές κατά την 35ετή και, θητεία μου, στο ΣΕΟ (Σώμα Ελληνίδων Οδηγών) και στις κατασκηνώσεις της εκκλησίας της περιοχής μου, όπου έπαιρνα μέρος σαν ομαδάρχησα. Φτίαχνουμε ένα ζυμάρι από αλεύρι αλάτι και νερό και αντικαθιστούμε το clay με πολύ φθηνό τρόπο.
Αναλογίες:
1 φλ. αλέυρι
1/2 φλ. αλάτι
1/2φλ. ζεστό νερό.
Η ζύμη γίνεται αρκετά σφιχτή. Λόγω του αλατιού, που είναι σε μεγάλη ποσότητα, δεν θα πιάσει ζωίφια.
Θέλει πολύ καλό ζύμωμα.
Από εκεί και πέρα, μπορούμε να φτιάξουμε ότι θέλουμε. Από Χριστουγεννιάτικα στολίδια, λουλουδάκια, φιογκάκια, μπαλίτσες, αστεράκια, σφραγιδούλες κλπ, αφού έχουμε ανοίξει με τον πλάστη φύλλο από τη ζύμη, όσο πάχος εμείς θέλουμε και με κουπατ τους δίνουμε το σχήμα. Αφίνουμε να στεγνώσoυν και τα περιποιούμαστε καταλλήλως, με χρώματα, χρυσόσκονες πετρούλες κ.α μην ξεχάσουε να ανοίξουμε τρυπούλα για να τα κρεμάσουμε
Δείτε και τι έχει φτιάξει η Shauna Niequist.
http://makeitgiveit.blogspot.ca/2011/12/sophisticated-salt-dough.html
καθώς την έχω φτιάξει κι εγώ , πολλές φορές κατά την 35ετή και, θητεία μου, στο ΣΕΟ (Σώμα Ελληνίδων Οδηγών) και στις κατασκηνώσεις της εκκλησίας της περιοχής μου, όπου έπαιρνα μέρος σαν ομαδάρχησα. Φτίαχνουμε ένα ζυμάρι από αλεύρι αλάτι και νερό και αντικαθιστούμε το clay με πολύ φθηνό τρόπο.
Αναλογίες:
1 φλ. αλέυρι
1/2 φλ. αλάτι
1/2φλ. ζεστό νερό.
Η ζύμη γίνεται αρκετά σφιχτή. Λόγω του αλατιού, που είναι σε μεγάλη ποσότητα, δεν θα πιάσει ζωίφια.
Θέλει πολύ καλό ζύμωμα.
Από εκεί και πέρα, μπορούμε να φτιάξουμε ότι θέλουμε. Από Χριστουγεννιάτικα στολίδια, λουλουδάκια, φιογκάκια, μπαλίτσες, αστεράκια, σφραγιδούλες κλπ, αφού έχουμε ανοίξει με τον πλάστη φύλλο από τη ζύμη, όσο πάχος εμείς θέλουμε και με κουπατ τους δίνουμε το σχήμα. Αφίνουμε να στεγνώσoυν και τα περιποιούμαστε καταλλήλως, με χρώματα, χρυσόσκονες πετρούλες κ.α μην ξεχάσουε να ανοίξουμε τρυπούλα για να τα κρεμάσουμε
Δείτε και τι έχει φτιάξει η Shauna Niequist.
ειναι πολυ καλη συνταγη!!Ειχα αγορασει πριν 12 χρονια στολιδια απο αυτη την ζυμη....και ακομα ειναι αψογα!Μου ειχαν επισημανει οτι εχει αρκετο αλατι και οτι δεν θα σκουλικιασει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ καλη ιδεα που μας το θυμισες!
Καλη σου μεραααααα!!!!!
(οργανωνομαι...και μετα το τις γιορτες θα τα πουμεεε)φιλιααααααα
Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας, σίγουρα θα το προσπαθήσω, να είσαι καλά, φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΜολις ειδα το μηνυμα σου ...ξαναμπες στην αναρτηση...και δες ξανα...Τωρα προσθεσα το λινκ(ειχε σβηστει ,δεν φταις εσυ)φιλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά, τα στολίδια με τα γράμματα είναι τέλεια....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε που μας το έδειξες
Φιλιά
Σ'ευχαριστούμε Παναγιώτα μου.... η συνταγή είναι φοβερή!! Είδα τις δημιουργίες στο blog και είναι όλα πανέμορφα! Θα προσπαθήσω και γω να φτιάξω κάτι!! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή ιδέα Θα το προσπαθήσω Ελπίζω να βγει κατι εξίσου όμορφο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι παλιές καλές συνταγές.....Καλή Ανάσταση εύχομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι είναι πραγματικά εξαιρετική! Πέρασα να ευχηθώ Καλή Ανασταση με υγεία, αγάπη ευτυχία και επαγγελματική ευημερία! Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΟΥ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΕΧΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΑΥΤΗ!!!!!
ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!!!!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!