Σελίδες

"Δια χειρός .... μεταμορφώσεις"

translate

1/7/10

Χαρτοπετσέτα και ριζόχαρτο decoupage

Τα πρώτα βήματα:

1. Κόβουμε την χαρτοπετσέτα, σύριζα στο σχέδιο και βγάζουμε τα δύο φύλλα από κάτω.


2. Περνάμε με άσπρο gesso primer μια ξύλινη επιφάνεια, αφού προηγουμένως την έχουμε τρίψει ελαφρά με γυαλόχαρτο (αφήνουμε να στεγνώσει) και επαναλαμβάνουμε το τρίψιμο με το γυαλόχαρτο, ελαφρά αυτή τη φορά.


3. Τοποθετούμε το σχέδιο της χαρτοπετσέτας, που έχουμε κόψει, πάνω στο αντικείμενο και αρχίζουμε με ένα μαλακό πινέλο, να περνάμε την κόλλα προσεχτικά και με απαλές κινήσεις,για να μην ζαρώσει, από το κέντρο προς τις άκρες του μοτίφ. Περνάμε άλλο ένα χέρι κόλλα και αφήνουμε να στεγνώσει.  ΠΡΟΣΟΧΗ:  η κόλλα πρέπει να είναι για decoupage και όχι ατλακόλ. 


4. Κάνουμε σκιές, σύμφωνα με τα χρώματα του μοτίβου μας, βουτώντας την άκρη από το σφουγγαράκι, σε αραιωμένο ακριλικό χρώμα(σκουπίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας το περιττό χρώμα) και ταμπονάρουμε ελαφρά.
5. Τελειώνουμε με βερνίκι νερού, σατινέ, μάτ, ή γυαλιστερό. 


Η ίδια διαδικασία γίνεται και με το ρυζόχαρτο, το οποίο είναι πιο ανθεκτικό από την χαρτοπετσέτα. Το βρέχουμε γύρω από το μοτίβο και το αφαιρούμε με το χέρι.

Η επιφάνεια του αντικειμένου, που θα κολλήσουμε την χαρτοπετσέτα ή το ρυζόχαρτο, πρέπει να είναι άσπρη, διαφορετικά χάνεται το σχέδιο.

Μυστικό: Για να μην φαίνονται οι πινελιές στο gesso, στην κόλλα ή στο βερνίκι, αμέσως μετά την εφαρμογή τους, ταμπονάρουμε ελαφρά, με το σφουγγαράκι, ώστε να εξαφανίσουμε τις πινελιές.

12 σχόλια:

  1. Επιτέλους έμαθα τι είναι το decoupage και σ' ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις κανει εκπληκτικη δουλεια με αφησες αφωνη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Ηξερα τι είναι το decoupage αλλά δεν ήξερα την διαδικασία. Εχεις κάνει φανταστικά πράγματα με αυτή την τεχνική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τέλεια όλα!!!Συγχαρητήρια!!!Πολύ θελω να ασχοληθώ αλλα προς το παρόν δεν εχω χρόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hola he visitado tu blog y me ha gustado mucho tus trabajos
    Saludos Mayte(nuestras meriendas y manualidades)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/9/10, 1:23 μ.μ.

    πολύ χρισημες οι συμβουλές σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. απιθανες οδηγιες....σε ευχαριστουμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα!!οταν λες για το ριζόχαρτο οτι το βρέχουμε και το αφαιρούμε τι εννοείς?το χρησιμοποιούμε για να μας δώσει το χρώμα στην επιφάνεια και το βρέχουμε με πινέλο με νερό?θέλω να δοκιμάσω αυτην την τεχνική για αυτό ρωτάω...ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλησπερα αυριο θα δοκιμασω πρωτη φορα να κανω κασπω με αυτη την τεχνικη...μπορω να περασω με ασταρι το κασπω?καπου διαβασα πως γινεται εξισου καλο οσο το primer. αλλα το ασταρι ειναι ασπρο ή διαφανο???ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη που δεν απάντησα γρήγορα αλλά δεν είχα πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το primer είναι αστάρι. Η επιφάνεια του αντικειμένου, που θα κολλήσουμε την χαρτοπετσέτα ή το ρυζόχαρτο, πρέπει να είναι άσπρη, διαφορετικά χάνεται το σχέδιο.
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...